Pensiuni Suceava | Cazare Suceava | Hotel Suceava | Agroturism Suceava | Pensiuni Bucovina | Agroturism Bucovina | Cazare Bucovina | Hoteluri Suceava

Obiective turistice Bucovina

Excursii de o zi (obiective turistice pe o raza de 2 ore cu masina in jurul orasului Suceava)

Pensiunea Leaganul Bucovinei Suceava organizeaza la cerere tururi de manastiri pentru clientii sai.


Bucovina detine 8 biserici si manastiri aflate in patrimoniu UNESCO (Moldovita, Voronet, Sucevita, Humor, Probota, Arbore, Patrauti, Biserica Sf. Gheorghe a manastirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava). 87 biserici si manastiri in patrimoniu national din care 43 din lemn si 44 din zidarie (caramida si piatra).
Acces: Modalitatea cea mai facila de a vizita manastirile este cu masina; majoritatea sunt la o distanta de 30 minute de mers cu masina de la o manstire la urmatoarea. Pensiunea Leaganul Bucovinei organizeaza excursii de o zi cu masina si ghid.

-Biserica Arbore Arbore Church
Localizare: 30km NV fata de Suceava

-Manastirea Humor
Localizare: 35km Vest fata de Suceava

-Manastirea Moldovita
Localizare: 70 Km Nord Vest fata de Suceava

-Biserica Probota
Localizare: 45 km Sud Est fata de Suceava

-Manastirea Sucevita
Localizare: 45 Km Nord Vest fata de Suceava

-Manastirea Voronet
Localizare: 30 Km vest fata de Suceava

Centrul de olarit de la Marginea
Localizare: 45 Km Nord Vest fata de Suceava (in apropiere de Manstirea Sucevita)
Email: office@ceramicamarginea.ro
Web: www.ceramicamarginea.ro
Localitatea Marginea, situata in apropierea Manastirii Sucevita, este renumita pentru traditia in olarit. Ceramica neagra care se produce manual aici pastreaza tehnica de olarit Geto-Dacica, transmisa din generatie in generatie.

Casa muzeu Solca
Situata pe drumul de acces spre manastirile Arbore, Humor este un monument reprezentativ in ce priveste arhitectura traditionala si cultura si civilizatia populara bucovineana. Casa este de tip camera-tinda-camera cu foisor si prispa lutuita. Bucataria are un cuptor traditional cu vatra si plita reconstituit dupa tipologia mijloacelor de incalzit din zona.
Casa muzeu Bilca din zona etnografica Radauti,
in localitatea cu acelasi nume fiind reprezentativa pentru asezarile din zona. Interioarele sunt amenajate cu mobilier traditional polite, laite, blidare, tesaturile de interior (scoarte, laicere, grindarase) infrumusetind peretii din casuta si din casa mare. Obiectele din lemn si ceramica, de uz casnic completeaza inventarul casei.
Casa a fost donata de catre George Muntean si Adela Popescu.

Campulung Moldovenesc
Localizare: 60 km Sud Vest de Suceava
Statie de tren: Campulung Moldovenesc
Micul oras forestier din secolul 14 ofera acces catre locuri frumoase de drumetii montane in muntii Rarau, precum si piste de ski pe timpul iernii. Aici puteti vizita Muzeul Lingurilor de Lemn (Str. Gheorghe Popovici 3) si Muzeul Sculpturilor de Lemn (Calea Transilvaniei 10)

Fundu Moldovei
Localizare: 70 Km Vest fata de Suceava
Statia de tren apropiata: Campulung Moldovenesc
Satul, localizat la 10km vest de Campulung Moldovenesc, este renumit pentru artizanii in sculptura in lemn precum si pictorii de icoane pe lemn si pe sticla.

Statiunea Vatra Dornei
Localizare: 90 Km Sud Vest de Suceava
Statie de tren: Vatra Dornei
Web: www.spas.ro/statiuni/Vatra_Dornei
O statiune sofisticata de SPA pe vremea Habsburgilor, in zilele noastre Vatra Dornei este o destinatie pentru activitati turistice de vara si iarna.