Pensiuni Suceava | Cazare Suceava | Hotel Suceava | Agroturism Suceava | Pensiuni Bucovina | Agroturism Bucovina | Cazare Bucovina | Hoteluri Suceava

Orasul Suceava

Informatii generale

Odinioara, capitala a Moldovei (de la 1388 pana la 1565), orasul Suceava este un punct excelent de plecare pentru excursii la majoritea obiectivelor istorice, culturale precum si atractiilor naturale pe care turistii le pot experimenta in Bucovina. Suceava este cu siguranta poarta catre vizitarea manastirilor pictate din Bucovina.

Teritoriul orasului Suceava si imprejurimile sale au fost locuite, asa cum atesta cercetarile arheologice, din timpuri stravechi, incepand chiar din paleolitic. in sec. II-III exista aici o asezare a dacilor liberi, descoperirile arheologice relevand si puternice influente romane.

In epoca migratiei si in secolele urmatoare populatia autohtona a continuat sa vietuiasca pe aceste meleaguri, iar in sec. XIV, in 1388, Suceava este mentionata drept capitala a Moldovei.

Incepand cu domnia lui Petru I al Moldovei (circa 1375 - 1391), Cetatea Sucevei a devenit principala cetate de scaun a Tarii Moldovei, aceasta functie indeplinind-o si in vremea lui Aron Voda (1592 - 1595), Stefan Razvan (1595) si a Movilestilor. Odata cu Alexandru Lapusneanu, resedinta domneasca s-a mutat la Iasi.

Langa oras s-au aflat doua cetati, una mai veche la Scheia, alta putin mai noua, ce se vede si astazi. intre cele doua s-a dezvoltat, inca din prima parte a sec. XIV, orasul. Cetatea Scheia, una dintre cele mai vechi cetati din Moldova, dar cu o existenta scurta, a fost daramata in timpul lui Alexandru cel Bun. Cetatea de Scaun a Sucevei a avut timp de trei secole un rol important in viata politica a Moldovei.
Localizare: Nord Est-ul tarii (judet: Suceava)
Dimensiuni: 52 Km2
Altitudine: 325 - 340 metri
Populatie: 107,513
Prima atestare: 1388 AD