Pensiuni Suceava | Cazare Suceava | Hotel Suceava | Agroturism Suceava | Pensiuni Bucovina | Agroturism Bucovina | Cazare Bucovina | Hoteluri Suceava

Atractii in Bucovina

Atractii in Bucovina

Va recomandam mai jos cele mai frumoase locuri din Suceava si Bucovina.

Apasati aici pentru o lista cu toate evenimentele acestui an.

Trasee recomandate

Pensiunea Leaganul Bucovinei Suceava este situata in inima Bucovinei, la distante relativ mici de majoritatea obiectivelor turistice din zona.

Principala atractie in Bucovina o reprezinta manastirile medievale pictate, pentru care pensiunea poate organiza tururi la cerere. In afara de manastiri, exista peste 500 de monumente din patrimoniul national situate in Bucovina.

In orasul Suceava, exista numeroase optiuni de divertisment, de la vizitarea obiectivelor turistice din oras sau din imediata apropiere, pana la optiuni mai inedite precum lectii de echitatie sau pescuit sportiv.

» citeste mai mult...
   
Obiective turistice Suceava

Orasul Suceava are cateva atractii importante ale sale, printre care Biserica Sfantul Ioan (in patrrimoniul UNESCO), Muzeul de etnografie cu colectii inestimabile, Cetatea de Scaun a lui Stefan cel Mare, Monumentul de arhitectura medievala Mirauti, Muzeul Ciprian Porumbescu si, nu in cele din urma, Hanul Domnesc.

Cetatea de scaun

Situata pe un platou inalt, in partea de est a orasului, restaurata in ultimii ani, este o ctitorie a voievodului Petru I Musat, mentionata pentru prima oara intr-un document din anul 1388; construita din piatra, a fost intarita ulterior de Stefan cel Mare ...

» citeste mai mult...
 


Obiective turistice Bucovina

Bucovina detine 7 biserici si manastiri aflate in patrimoniu UNESCO (Moldovita, Voronet, Humor, Probota, Arbore, Patrauti, Biserica Sf. Gheorghe a manastirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava), manastirea Sucevita urmand a intra in patrimoniul UNESCO. 87 biserici si manastiri in patrimoniu national din care 43 din lemn si 44 din zidarie (caramida si piatra).

Modalitatea cea mai facila de a vizita manastirile este cu masina; majoritatea sunt la o distanta de 30 minute de mers cu masina de la o manstire la urmatoarea. Pensiunea Leaganul Bucovinei organizeaza excursii de o zi cu masina si ghid.

» citeste mai mult...
   
Orasul Suceava

Odinioara, capitala a Moldovei (de la 1388 pana la 1565), orasul Suceava este un punct excelent de plecare pentru excursii la majoritea obiectivelor istorice, culturale precum si atractiilor naturale pe care turistii le pot experimenta in Bucovina. Suceava este cu siguranta poarta catre vizitarea manastirilor pictate din Bucovina.

Teritoriul orasului Suceava si imprejurimile sale au fost locuite, asa cum atesta cercetarile arheologice, din timpuri stravechi, incepand chiar din paleolitic. in sec. II-III exista aici o asezare a dacilor liberi, descoperirile arheologice relevand si puternice influente romane.

» citeste mai mult...Apasati aici pentru o lista cu toate evenimentele din acest an din Bucovina.